Inoue Seiryū 井上 青龍

Seiryū Inoue 井上 青龍
1931 – 18 August 1988
Született 1931-ben Tosa ( 土佐市Tosa-shi ) egy város Kōchi prefektúra, Inoue Seryu lett az első tanítványa Takeji Iwamiyanak, – Osaka 1951 . Miközben továbbra is dolgozni Iwamiya 1954-ben kezdett dolgozni az ideiglenes fotósa Asahi Broadcasting Corporation Osaka. Iwamiya felismerte tehetségét, és 1958-tól arra ösztönözte a fiatal Inoue, hogy járják az utcákat a Kamagasaki a Nishinari-ku, Osaka , amely lehetővé teszi számára, hogy dolgozzon a saját munkáját a stúdióban sötétkamrában. Az 1950-es években az Inoue Seryu fiatal dokumentalista fotós hírnevet szerzett. 1959-ben a Fuji Photo Film Verseny Szakosztályának díjazása volt . Tokióban 1960 májusában megtartotta első szóló kiállítását, a Kamagasaki száz arcát, melyet a Camera Geijutsu magazintól, az év felfedezettje díjat nyert.
1961-ben megkapta a Japán Fotográfiai Kritikusok Szövetségének éves fiatal tehetség díját is.
1959-ben Daidō Moriyama csatlakozott az Iwamiya stúdiójához, mielőtt 1961-ben költözött Tokióba . Moriyama hitelesíti Inoue-t azzal, hogy a fotózáshoz vezető úton és fotóstílusának fejlesztésében nagy befolyással bír. A 2005-ös Inoue retrospektív kiállításának írása, Moriyama írta: “a szavai -” Te jössz, Mori? ” – felhívva, hogy kísérjem őt Kamagasaki-ba, hogy eljusson az útba, hogy fotóssá váljak ”, és„ az úttörő Inoue nélkül, nem álltam volna fel a fotózás hosszú útjára, amit követtem ”.
Inoue tovább dolgozott Osaka-ban , az Osaka Geijutsu (Művészeti) Egyetem dokumentum fotó szak tanára lett, majd 1987-ben teljes professzor.
A Kamagasaki munkáját követően Inoue más témakörökben fényképezte Japánból Észak-Koreába és Kyoto fesztiváljaira és városára emigráló etnikai koreait . Ő volt elfoglalva fotózni a mindennapi életben a Amami-szigetek a Kagoshima prefektúra , amikor egy tsunami elragadta Tokunoshima partjainál 1988.

Seiryū Inoue 井上 青龍